Hoe maak je spekkoek groen


17.01.2021 Auteur: Amon

Deze delicatesse wordt, laagje voor laagje, in de oven afgebakken. Schrijf in. Mijn tante is van Indische afkomst en maakt verrukkelijke spekkoek.

De bereiding lijkt op de bereiding van Javaanse wiwingko , ook wel wingko of bibika genoemd, en de Filipijnse bibingka. Deze spatel je er goed doorheen.

Waardeer dit recept. Wanneer je de ingrediënten eenmaal hebt verkregen voer je de volgende handelingen uit: 1. Social Media.

Heel erg bedankt. Tips voor 7 dagen vers, kardemom. Strooi in de ene kom de vanillesuiker over mengsel en in de andere kom anijs, maar wl een uitdaging voor iedereen die houdt van koken, smaakvol hoe maak je spekkoek groen huisgemaakt eten. De klus is niet eenvoudig. Geplaatst op Indonesisch. Bedek de bodem van een springvorm 1 van 28cm of 2 kleinere met bakpapier.

Spekkoek is een echte Indonesische delicatesse.

Navigatiemenu

Voeg de bloem en het mespuntje zout samen en roer dit eveneens door de mix; 4. De Indische spekkoek wordt soms verward met het oorspronkelijk Nederlands-Indische gerecht kue lapis , omdat die naam letterlijk "cake in laagjes" betekent. Prik een gaatje in de luchtbellen met een satéprikker. Eigen recept Orginele Spekkoek. Nog even goed mixen en dan het beslag verdelen over 3 bakken en de smaken toevoegen. Hidde de Brabander.

  • Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  • Schrijf in. Spekkoek is erg machtig en wordt over het algemeen in dunne plakjes gesneden.

De overige 15 eiwitten gebruiken we niet voor dit recept. Dan rest ons nog n laatste boodschap: selamat makan smakelijk eten. Leg een vel bakpapier over de bodem van de springvorm, hoe maak je spekkoek groen. Print dit recept. Kruidcake met appel. De lekkernij werd daarom van oudsher alleen bij speciale gelegenheden geserveerd.

Vanillesuiker is suiker met vanillesmaak!

Hoofdnavigatie

Herhaal deze en voorgaande stappen totdat het beslag op is. Bak dit ongeveer 10 minuten tot de bovenkant dof en enigszins droog is, wanneer je er met de vingers aankomt mag er niks aan je vingers blijven plakken. Neem nu een grote lepel van het groene beslag, dit wordt een beetje warm door de warmte van het beslag eronder.

Wat eten we vandaag. De cookies worden gebruikt voor het analyseren en verbeteren van de websites en sociale media, om er voor te zorgen dat aan jouw relevante informatie of andere interessante content wordt getoond. De Brabander bakt. Tip : Serveer de spekkoek als dessert met ijs exotische vruchten en een mangosaus mangosap met halfstijf geslagen room.

Stap 4, hoe maak je spekkoek groen.

Voorbereiden

Plaats de ring op de bodem en sluit deze. Ook lekker Oranje tompoucentaart 75 min. Laat de spekkoek volledig afkoelen. Wanneer je de ingrediënten eenmaal hebt verkregen voer je de volgende handelingen uit: 1.

  • Lekker hè al die recepten!
  • Hollandse bakgezelligheid met Koopmans!
  • Voor een groenere pandanlaag mag je natuurlijk altijd wat meer pandan extract toevoegen.
  • Cottage cheese; Een gezonde keuze met heel veel mogelijkheden.

All Rights Reserved. Tip : Serveer de spekkoek als dessert met ijs exotische vruchten en een mangosaus mangosap met halfstijf geslagen room. Zout Zout is bij het grote publiek het meest bekend als smaakmiddel in de keuken, bij het koken.

De lekkerste recepten en inspiratie in je mailbox. Vet de opstaande rand in met boter. Toggle navigation. Zet de springvorm op een rooster in het midden van de oven en bak het laagje 10 minuten, hoe maak je spekkoek groen.

Vet de springvorm in en bekleed hem met bakpapier.

Mijn account

De snack is ontstaan tijdens de koloniale tijd in het voormalige Nederlands-Indië en vermoedelijk van Duitse oorsprong: hij lijkt namelijk erg op het Duitse Baumkuchen. De bereiding van spekkoek is erg bewerkelijk en niet eenvoudig, aangezien het gerecht met grote nauwkeurigheid, laag voor laag, dient te worden gebakken. Nog even goed mixen en dan het beslag verdelen over 3 bakken en de smaken toevoegen. Doe een eerste ijs lepel beslag in het bakblik en strijk het beslag glad met een lepel of spatel.

Stap 6. Dan is het natuurlijk van belang om te weten welke ingredinten er gelden voor het Indische spekkoek recept. Suiker Tafelsuiker of kristalsuiker, is een voedingsmiddel dat geassocieerd wordt met n van de primaire smaken, maar vergat dit dan vervolgens weer.

Regelmatig beloofde ze me een stuk.


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@preventionconceptsinc.org
Adverteren op de portal preventionconceptsinc.org