Friese stabij verharen


07.01.2021 Auteur: Soner

Altijd een staby. Leandra Berichten: Geregistreerd: Het karakter is het grootste verschil.

Dit hebben we gelukkig wel steeds beter onder controle. De halflange vacht is zelfreinigend. De Friese stabij is een staande jachthond, Dat wil zeggen dat ze als ze aanwezigheid van het wild bespeuren ze dan helemaal stil blijven staan, soms zelfs met 1 op geheven voorpoot en de neus in de richting van het wild. Een sterk eigen karakter hou ik wel van. Als u bijvoorbeeld een halve dag werkt zal dit bij een volwassen hond die dit gewend is goed gaan. Vaak zijn de honden na het zwemmen in redelijk schoon water weer schoon.

Een friese stabij heeft ook meer bevedering zoals de broek achterop de achterbenen , vlaggen beharing op de achterkant van de voorpoten en het borst haar.

Haar vacht is super makkelijk en we hoeven haar nooit te kammen? Een vriendin van mij heeft een stabij? Ga er van uit, maar ik heb er echt een superhond aan. Maar wij hebben land en we merken bij alle 2 dat het 'jagen' in hun zit en dat doen friese stabij verharen dan ook vaak. Nu gaan we wel twee keer in de week naar hondentraining, friese stabij verharen, dat uw kinderen het niet altijd leuk zullen blijven vinden om de hond uit te laten.

  • Maar eigenlijk heb je gewoon zowel dominante en minder dominante reuen en teven. Siepie Berichten: Geregistreerd: Woonplaats: Dalfsen Een groot verschil dat ik heb gemerkt wij hadden een labrador en heb een hele tijd een friese stabij als oppashond gehad is dat de labrador een hond is die de prooi ophaalt, dus ze gaan heel ver bij je weg en een friese stabij blijft bij de jager dus blijft dichter bij je.
  • Het haar dat tussen de voetkussentjes uit groeit mag in de winter kort worden geknipt omdat er anders pekel of sneeuw in kan blijven hangen, wat voor de hond pijnlijk kan zijn.

Leandra Berichten: Geregistreerd: Het karakter is het grootste verschil. Ze zijn ook zeer goede zwemmers en zijn zelfs in staat om in het wild grote afstanden te apporteren.

Het uiterlijk van de hond is decennialang hetzelfde gebleven, al werd de hond vroeger vaak gekruist met een ander Fries ras: de wetterhoun. In huis zal je dus wel eens vieze poten aantreffen, evenals haren want een Stabij verhaart nu eenmaal zeker 2 x per jaar maar ook tussendoor verliezen ze hun haren.

Vaak is dat wel zo, maar wordt dat aan het zicht onttrokken door overhangend langer haar van het bovenste deel van de oren.

  • Zo weten deze fokkers waar zij aan toe zijn en hoeven ze eventuele andere gegadigden voor een pup niet onnodig teleur te stellen.
  • De ene is echt meer jachthond, terwijl de ander gefokt is voor de show?

De Raad van Beheer op Kynologisch Gebied Nederland De pups worden tussen de 5e en friese stabij verharen week gechipt waarna er voor de pups een stamboom wordt aangevraagd bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. Labjes met ED en HD voornamelijk en stabij's in elk geval de ogen, friese stabij verharen. Ze zijn ook zeer goede zwemmers en zijn zelfs in staat om in het wild grote afstanden te apporteren.

De meest voorkomende kleur is zwart met een witte aftekening, zij het zeldza. Gmail account maken kind : Hondenras.

Navigatiemenu

Tijdenlang werd de stabij als waakhond op boerderijen gehouden, maar het is bovenal een jachthond. Ga je er maar 1 uur per dag mee lopen dan zijn beide rassen vaak ontevreden. De Stabij is een zeer goede zwemmer en is dan ook in staat het wild in het water over grote afstanden te apporteren. Hij moet met veel geduld worden opgevoed.

Tijdenlang werd de stabij als waakhond op boerderijen gehouden, maar het is bovenal een jachthond? Het wassen van de stabij wordt afgeraden wanneer mogelijk, omdat het de vacht aantast. Lijst van hondenrassen. Het is gemiddeld nodig om 1 friese stabij verharen in de 2 weken te kammen. Hij moet met veel geduld worden opgevoed. In het jaar is het kruisen gestopt. Privacybeleid Over Wikikids Voorbehoud, friese stabij verharen.

Stabyhoun vereniging

En gaat de hond niet mee op vakantie, houd dan rekening met pensionkosten, inentingen tegen rabiës, kennelhoest enz. Ook was de rustige hond voorzichtiger met kinderen, de ander is wel lief en laat alles toe maar is niet voorzichtig.

Eigenschappen Friese Stabij. Over de stabij weet ik niet veel, weet wel dat mijn ouders er één hebben gehad die aardig koppig was.

De Friese Stabij lijkt erg op de Friese stabij verhareneen ander Fries ras. Verder is ze een verschrikkelijk lieve en enthousiaste hond. Benodigdheden: Bench, voer en drinkbak, weg wegens allergie waar ze dan pas achterkomen of dat het toch teveel w.

Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Via een rasvereniging is natuurlijk p. Anno zijn er ongeveer 3, friese stabij verharen. Tijdens het jagen werd de stabij gebruikt als allround hond.

Eigenschappen Friese Stabij

We hadden ons geen lievere hond kunnen wensen! In werd het ras officieel erkend en is het kruisen gestopt. Categorie : Hondenras.

De vachtverzorging bij een Friese Stabij valt erg mee. Ik zou kennels op gaan zoeken en langs gaan met mensen die 1 van de 2 rassen hebben friese stabij verharen kijken wat je ervan vind. Ik heb nog 1 pup. Buiten Nederland komt het ras weinig voor.


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@preventionconceptsinc.org
Adverteren op de portal preventionconceptsinc.org