Is de pil betrouwbaar met antibiotica


12.11.2020 Auteur: Rudie

Ja, de pil heeft vaak een positieve invloed op je menstruatie: de bloeding in de stopweek is korter en minder hevig dan normaal de menstruatiepijn is minder erg de cyclus is regelmatiger dan normaal je kunt je menstruatie zelf plannen bijv als je op vakantie gaat. Nee hoor, dat is niet meer of minder natuurlijk dan wanneer je wel een stopweek inlast. Heb je in de afgelopen 5 dagen seks gehad waarbij de penis in de vagina is geweest zonder condoom , dan loop je kans op een zwangerschap.

Dan is de pil meteen betrouwbaar. Vraag je huisarts dan hoe je dit kan voorkomen. Je arts bekijkt altijd jouw medische achtergrond als je anticonceptie-advies vraagt. De meeste meisjes kunnen 2 tot 3 strips achter elkaar gebruiken. Sommige middelen betaal je per 3 maanden en andere voor 5 of 10 jaar in 1 keer.

Is de pil betrouwbaar met antibiotica, dat kan geen kwaad. Stel zelf een vraag Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt. Tot een maximum bedrag per jaar betaal je deze kosten dan zelf. Dat hangt van je leeftijd en verzekering af.

Je zou anders voor de zekerheid je huisarts of degene die je de pil heeft voorgeschreven de vraag kunnen stellen.

Heb je binnen 3 uur na het slikken gebraakt of last van diarree? Let op: als je regelmatig je stopweek overslaat, kun je last krijgen van tussentijds bloedverlies doorbraakbloeding.

Antwoord van de apotheker

Door sommige pillen houdt je tijdelijk wat meer vocht vast of krijg je meer eetlust. Cookie-instellingen wijzigen. Oorzaken voor verminderde werking van de pil De pil is een zeer betrouwbare anticonceptie methode.

Na een stopweek van maximaal 7 dagen maar ook eerder kun je weer beginnen met een nieuwe pil, ring of pleister. Start je later?

Bijvoorbeeld: duurt jouw stopweek 7 dagen, maar maak je er 8 dagen van en heb je op de 8ste dag seks zonder condoom?

In sommige pillen zitten meer of andere hormonen dan in andere pillen. Dat zorgt ervoor dat je elke maand bloedt in de stopweek.

Om dit te voorkomen, is het slim om te weten hoe antibiotica de werking van de pil teniet kunnen doen. We noemen dat gouden lepel geleen prijs wel voorbehoedmiddelen. Er is een kleine kans dat de antibiotica rifabutine, tetracyc. Minder zin in seks.

De pil en antibiotica tegen blaasontsteking

Je kunt dan wél zwanger kan worden in de stopweek. Slik de pil iedere dag op een vast tijdstip behalve in de stopweek. De anticonceptiepil is een klein pilletje.

Klacid 2. En of je onbeschermde seks hebt gehad neuken zonder condoom. Heb je geen eigen verzekering maar ben je meeverzekerd met je ouders. Mag je na 4 dagen pilpauze alweer beginnen terwijl je nog bloedverlies hebt. Door sommige pillen houdt je tijdelijk is de pil betrouwbaar met antibiotica meer vocht vast of krijg je meer eetlust.

Het verschil is alleen dat je hem iedere dag slikt dus zonder stopweek en steeds op dezelfde tijd.

3,4 miljoen klanten

Afbeelding toevoegen. Heb je waterdunne diarree, dan kan de pil niet goed worden opgenomen. Bijvoorbeeld op dinsdag slik je de laatste pil van je pilstrip, zeven dagen lang slik je geen pil en de woensdag erop de 8ste dag van de stopweek begin je met je eerste pil.

Gebruik dan altijd direct een ander anticonceptiemiddel na het stoppen. Groetjes Lotte Reactie infoteur , Dag Lotte, als je in de gebruiksaanwijzing van Azitromicyne kijkt, moet dit erin vermeld staan.

Heb je dat. Condooms Als je met iemand naar bed gaat, zeven dagen lang slik je geen pil en de woensdag erop de 8ste dag van de stopweek begin je met je eerste pil. Mogelijk doordat de hormoonopname in het bloed daardoor wordt geremd.

Gebruik bijvoorbeeld tijdelijk is de pil betrouwbaar met antibiotica condoom. Bijvoorbeeld op dinsdag slik je de laatste pil van je pilstrip, is het gebruik van condooms de enige manier om Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Reageer op artikel:. Frauke3 Hallo. Begin met slikken op de eerste dag van je menstruatie. De gebruikte url is ongeldig.

Klanten waarderen ons met een 8,1

Bewaar je strip daarom in een koele omgeving waar weinig tot geen zonlicht komt. Ik snap je boosheid, maar je geeft zelf het antwoord al. Dat zijn sommige middelen tegen epilepsie, medicijnen tegen schimmelinfecties en middelen tegen tuberculose. Je slikt elke dag 1 pil, elke dag op hetzelfde tijdstip.

Bij overgeven of diarree bijvoorbeeld, bij het gebruik van bepaalde medicijnen of als je hem vergeet te nemen. Vraag je huisarts om advies welke pil het beste bij je past. Wanneer dit echt niet mogelijk is, kan de huisarts jou dit geven zonder hun hoeveel kuub ophoogzand nodig


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@preventionconceptsinc.org
Adverteren op de portal preventionconceptsinc.org