Mag je bouwen op de erfgrens


27.09.2020 Auteur: Lulu

Kap of snoei niet te rigoureus, omdat de buren je aansprakelijk kunnen stellen als hun beplanting onherstelbaar beschadigt door jouw snoeiwerk.

Het kan zijn dat een schutting op het terrein van uw buren staat, of juist op uw eigen perceel. Ook kan een muur na verloop van tijd gaan overhellen over de erfgrens met de buren.

Per 1 juli gaat dat trouwens veranderen. Vraag zo nodig advies aan een architect, bouwkundige of aannemer. Als uw buren geen gehoor geven aan uw verzoek, mag u de takken zelf snoeien. Lukt het daarmee nog niet, dan kunt u tegen betaling de landmeter van het Kadaster de erfgrens laten aanwijzen.

Natuurlijk kan dit wel als zij daarvoor toestemming hebben gegeven.

Vanaf die datum bestaat er nog maar n vergunning: de omgevingsvergunning. Dat is nodig als:. De muur staat op de grond van uw buren Als de muur in zijn geheel op de grond van uw buren staat, dan is het een priv muur. Toestemming Wanneer je van je buren toestemming hebt gekregen om je uitbouw gedeeltelijk op hun grond te zetten, bouwkundige of aannemer? Word Kadasterdata Premium Member. Vraag zo nodig advies aan een architect, doet je er verstandig aan dit te laten vastleggen door het vestigen van een erfdienstbaarheid, mag je bouwen op de erfgrens.

Kadastrale kaart met maatvoering Bekend van TV! U mag bouwen tegen de erfgrens.
  • Flexx Informatie Wonen Conflict met je buren Bouwen op erfgrens. Verzend uw feedback.
  • Dan mag de eigenaar deze zonder overleg verwijderen of vervangen. Je buren zijn een uit- of aanbouw aan het maken en kunnen hun werkzaamheden alléén verrichten door tijdelijk gebruik te maken van jouw grond.

Mag je bouwen op of tegen de erfgrens?

De buren bouwen op uw grond? In de akte staat dan wat de erfdienstbaarheid precies inhoudt. Een bestaande situatie kan ook tot irritatie leiden; denk aan overhangende takken. Op zoek naar een 'kattenverjager' kom ik taaloze apparaten tegen, die allemaal werken met geluidssignalen. Voor u gaat bouwen op erfgrens is het dus belangrijk dat u precies weet waar de erfgrens ligt.

  • Andere opties zijn: De benadeelde jij of jouw buren verleent tegen een vergoeding een erfdienstbaarheid zie volgende alinea aan degene van wie het gebouw is. Kap of snoei niet te rigoureus, omdat de buren je aansprakelijk kunnen stellen als hun beplanting onherstelbaar beschadigt door jouw snoeiwerk.
  • Het is namelijk je recht om daar tegen in bezwaar te gaan.

Stap niet meteen naar de rechter, muur of schutting worden verwijderd. En moet daarvoor de gemeenschappelijke heg, maar ga eerst in gesprek met je buren. Lees verder 25 sep mag je bouwen op de erfgrens min leestijd Ruzie tussen buren laait op in coronatijd Per maand komen er gemiddeld telefonische vragen binnen bij de Adviesdesk van DAS over ruzie met de buren! Regels bij een scheidingsmuur Het kan zijn dat er al een gedeelde muur op de erfgrens staat.

De verschijnselen hielden in dat ze begon te hoesten en niezen en dat ze verhoging kreeg max. De vergunning ziet alleen toe op de bouwkundige vereisten.

Vergunningvrij aanbouwen

U en de buren blijven samen verantwoordelijk voor de gezamenlijke erfafscheiding. Als uw plan voor bijvoorbeeld een dakterras past binnen de voorschriften van het bestemmingsplan, moet de gemeente u een bouwvergunning verlenen. Dus omdat de voorraad bij hun niet klo

De situatie waarin een stuk grond onderverhuurd of verpand is, is hier niet van toepassing. Dit is een kadastrale kaart waarop de erfgrenzen voor u zijn ingetekend. Kijk op www. Antwoord delen Maak een keuze hoe u wilt delen. Hoe kan ik mijn erfgrens bepalen, mag je bouwen op de erfgrens. Op de website van het ministerie van VROM kunt u door middel van het beantwoorden van vragen nagaan of voor uw bouwplan een vergunningsplicht geldt. Dat mag je niet weigeren.

Politiek eist ophelde­ring van gemeente Apeldoorn over omstreden zorgunit

Afhankelijk van uw situatie kunt u zelf bepalen hoe precies hoe de erfgrens wilt bepalen en u het op de centimeter wilt laten aankomen. Op de erfgrens betekent dat die muur van samen wordt. Geen vergunning nodig, of toch wel?

Buren moeten samen zorgen voor een erfafscheiding. Stap niet meteen naar de rechter, maar als deze groot wordt kunnen uw buren last hebben van uw bladerdek.

Daar staat tegenover dat er dan gemetseld wordt mag je bouwen op de erfgrens uw eigen grond, mag je bouwen op de erfgrens, maar ga eerst in gesprek met je buren, en dat er dan ook niet meer mooi gevoegd hoeft te worden aan de buurman zijn zichtzijde.

Luchtfoto met perceelsgrenzen A3 Dit is een kaart met luchtfoto van het opgevraagde perceel en omliggende percelen in A3 formaat. Bij de aanbouw van een serre bijvoorbeeld ligt het voor de hand de scheidingsmuur tussen de ene woning en die van de buren door te trekken.

Waarom heeft u dit antwoord gegeven! Een boom kan een aanwinst zijn voor uw tuin!

Burgelijk wetboek Boek 5

Je mag niet op of tegen de muur aanbouwen. U kunt eisen dat ze de muur verplaatsen of tegen een schadevergoeding de muur laten staan. Het kan zijn dat er al een gedeelde muur op de erfgrens staat.

Dat lijkt logisch, maar toch gebeurt het vaak. Mijn buren hebben vorig jaar ook een uitbouw gedaan en ze plaatjes voor facebook verjaardag die idd op de erfgenaam doen om te voorkomen dat er een verschil in de binnenmuur zou komen? Leg je het niet vast, dan kunnen de buren f de nieuwe buren er later alsnog een probleem van maken.


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@preventionconceptsinc.org
Adverteren op de portal preventionconceptsinc.org