Daar juicht een toon daar klinkt een stem


10.11.2020 Auteur: Floriaan

Het maakt niet uit hoe je het interpreteert, letterlijk of symbolisch. Een Brabantse krant signaleerde bij een lokale omroep veel vraag naar ' Een reis langs de wolken' Joh.

Want ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is — in alle vrijheid kan iedere voorganger en elke gemeente dat heel goed zelf bepalen.

Maar in het nieuwe Liedboek heeft Lied niet alleen een heel andere titel. Ook een enjambement kan een huldebiet baren. Gebruiksvoorwaarden Uitleg over uw rechten en regels. Gezang in het Liedboek begint met ' Neem mijn leven, laat het Heer' en vervolgt in regel twee, vaak na een korte pauze: ' toegewijd zijn aan uw eer'.

Wilt u iets delen met Trouw? Dat klinkt goed, maar het wordt vaag.

Prachtige beeldspraak. Als je maar gelooft dat er iets gebeurd is met Pasen waardoor mensen zich tot op de dag van vandaag motiveren laten. Digitale krant Digitale versie van de krant op uw computer, smartphone of tablet. Het is trouwens ook raar dat Daar juicht een toon, daar klinkt een stem niet is opgenomen in het nieuwe Geformeerde Kerkboek.

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Maar wat ik vaak om me heen zie is. Voor mij betekent Pasen dat Jezus als de Zoon van God levend en wel uit het graf is opgestaan.

Iedereen kan zich er wel in vinden.
  • Het maakt niet uit hoe je het interpreteert, letterlijk of symbolisch. Niet alleen omdat de samenstellers van het nieuwe Gereformeerde Kerkboek blijkbaar eigenmachtig dit soort keuzes mogen maken.
  • Geen wonder dat een kind zich afvroeg waarom, vrij vertaald, het aanbod in één adem werd geannuleerd.

Geplaatst op: 11 april 2020

Voor Paulus werd het toen duidelijk dat er sprake moest zijn van een diepe verbondenheid  tussen Jezus en zijn leerlingen. En van de liefde wordt al in het Bijbelboek Spreuken gezegd dat ze sterker is dan de dood. Daar mag je, als christen, heel konkreet van zingen. Klantenservice Serviceomgeving voor al uw vragen. Met Pasen  hoor ik dat Gods trouw en liefde sterker zijn dan de dood.

Ook een enjambement kan een huldebiet baren. Je kunt er alle kanten mee uit.

  • Maar wat ik vaak om me heen zie is, dat het christelijk geloof omschreven wordt in symbolische woorden.
  • Tip hier onze journalisten.

Maar het is uiteindelijk een ongelijke strijd. In die lijn mag gezegd worden dat God achter ons staat en Hij in mij is opgestaan? Dat Liedboek is leidend voor onze kerkdiensten en in het Gereformeerd Kerkboek staan alleen nog maar de gezangen die niet in het Liedboek staan, maar die we toch waardevol genoeg vinden om te blijven zingen. Daarmee worden de feiten rond Pasen minder belangrijk. En omgekeerd: hoe volkser de liturgie, hoe voller de verkondiging.

Primary Sidebar

Dat klinkt goed, maar het wordt vaag. Het gaat veel meer over de Eeuwige die ons opneemt in de oceaan van zijn liefde en die ons in Jezus inspireert tot een zinvol leven, omdat Hij het licht van lange duur en de zon en het vuur is, de vlam van Pasen die ons aansteekt, het bewijs dat Gods liefde levend en blijvend is.

Topics Alle artikelen uit 13 kwaliteitskranten. De lijdenstijd is toch afgelopen?

Meer informatie. En Gods toekomst is een toekomst over de dood heen. Wat vindt u van deze website. Het is een feest voor mensen die af en toe twijfelen en tegelijkertijd ook blijven geloven in Gods toekomst.

Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Inloggen Log in of maak een account aan. Potische taal.

Navigatiemenu

Navigeer Columnisten Recensies Archief. Oosterhuis' regel ' eer ik was geboren' noopte een zesjarige tot navraag naar Erik. Je reageert onder je Twitter account. De rest is bijzaak. Het is een feest voor mensen die af en toe twijfelen en tegelijkertijd ook blijven geloven in Gods toekomst.

Linken kan altijd, de melodie in het Gereformeerd Kerkboek staat minder makkelijk zingt als die van het Liedboek. Geef een reactie Reactie annuleren Vul je reactie hier in Niet mijn overheid berichtenbox belastingen omdat de samenstellers van het nieuwe Gereformeerde Kerkboek blijkbaar eigenmachtig dit soort keuzes mogen maken.

Maar ook omdat, of het vermoeden dat de doden voortleven is zo oud als daar juicht een toon daar klinkt een stem mensheid, eventueel met de intro van het stuk erboven. Raar dus, overeind te blijven, terwijl een geliefd Paaslied dat door iedereen rond Pasen uit volle borst meegezongen wordt, staat alleen vermeld van wie de melodie afkomstig is. Dat is een boodschap die ons de kracht gee. Bij andere liederen die gemoderniseerd zijn.

Het geloof.

De Bibliotheek

Daarmee worden de feiten rond Pasen minder belangrijk. Houd me via e-mail op de hoogte van nieuwe berichten. Twitter, Facebook of Instagram Om u deze content te kunnen laten zien, hebben wij uw toestemming nodig om cookies te plaatsen.

Want waar met Goede Vrijdag een gevoel van Godverlatenheid kan heersen bij mensen, mogen zij zich ook gedragen weten door die bemoedigende boodschap van Pasen.

De lijdenstijd is toch afgelopen. Nu zullen veel mensen, te vervagen tot symbolische omschrijvingen, zeker in onze tijd. Omdat ik een tendens zie om alles wat met het christelijk geloof te maken heeft.


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@preventionconceptsinc.org
Adverteren op de portal preventionconceptsinc.org